Rriqrat

check out http://basketcases.co.uk/31462-nurofen-canada.html Ngjyra e rriqnit varet nga lloji i tij, madhësia e një rriqni te rritur arrin madhësin e një
fare mbi 1cm nëse është i ushqyer me gjak, ndërsa një lavër e leshuar ka madhësin deri
1mm. Rriqni ka 6 këmbë gjatë fazës së larvës ndërsa ajo arrin deri në 8 këmbë gjatë fazës
së rritjes.
Rriqni nuk fluturon apo kërcen por mund të kapet në rroba ose lëkure. Këto dëmtues
zakonisht lidhen me njeriun përmes kafshëve shtëpiake ose dëmtuesve shtëpiak si minjtë.
Problemet më të mëdhaja rriqni i shkakton në shtëpitë me izolim të dobët ku si pasojë ai

atarax uk arrin të shumohet dhe të krijojë struktura të tjera dëmtuese. Shpesh gjenden pranë zonave
të pyllëzuara dhe në gjelbrime, ku disa lloje kërkojne lageshti për të mbijetuar.
Rriqnat janë të shperndarë kudo në botë. Ato janë parazit gjakthithes që mund të ngjiten
në lëkuren e strehuesve. Edhe pse thithin gjak në të gjithë ciklin e tyre jetësor, për njeriun
problemi kryesor është rriqni i rritur. Sëmundjet e shkaktuara janë më të frekuentuara
gjatë verës për shkak të kontaktit të shpeshtë me natyrën, zakonisht në zonat e pasura me
drunj. Shpesh kafshimi nga rriqni nuk percillet më dhembje dhe prania e tyre në trup
mund të kalojë e pavërejtur. Rriqnat mund të kapen në cilëndo pjesë të trupit, por më së
shpeshti hasen në vijat e flokëve, përreth veshëve, ijeve, sqetullave etj.
Ekzistojnë dy grupe te rriqnave: rriqnat e forta (Ixodidae) dhe rriqnat e buta (Argasidae).

buy finasteride invent Sëmundjet që barten nga rriqnat e forta janë:
– Ethet njollore të bjeshkëve shkrepore
– Tularemia
– Ethet Q
– Erlihioza
– Sëmundja lyme
– Babezioza
– Ethet hemorragjike krime-kongo
– Encefaliti pranveror
– Paraliza e rriqnit

release buy strattera online Edhe pse problemet më të mëdha që shkaktohen nga këpushat vijnë prej
mikroorganizmave që barten përmes këpushave, te një rast i sëmundjes- paraliza e
këpushave, problemi shfaqet si rrjedhojë e drejtpërdrejtë e toksinave që ndodhen në
pështymën e këpushës.
Parandalimi- Më së shpeshti përdoren rrobe që mbulojnë trupin dhe sprejët kundër
këpushave (shpesh përmbajnë DEET). Preferohet shmangia e qëndrimi në zonat në të cilat
ka mjedise shumë të infestuara me këpusha. Nëse zbulohen këpushat në trup, ato duhet
hequr menjëherë me gishta apo me piskatore.