Milingona

Milingona

Milingonat zakonisht jetojnë jashtë në natyrë, në koloni sociale duke ndërtuar fole mbitokë dhe nëntokë nëpërmjet një rrjeti rrugësh speciale, për ti mundësuar milingonave punëtore të udhëtojnë në ambjentet e jashtme dhe të brendshme të folesë...

Read more

Miu i qatisë

Miu i qatisë

buy antabuse in canada Miu i qatisë (Rattus rattus Linnaeus) – ndonjëherë është i vogël në madhësi, si dhe një ndryshim tjetër që vrehet tek ai është gjatësia më e madhe e bishtit se e minjëve tjerë. Miu i qatise ka një hundë specifike me maje, vesh të mëdhenj si dhe...

Read more

Bubashfaba

Bubashfaba

Bubashfaba amerikane (Periplaneta americana)- gjatësia e tyre mund të arrijë deri në 50mm (3 inches) kur kalojnë në moshën madhore. Ato kanë një ngjyrë të kaftë me nuanca të ngjyres së kuqe. Pjesa pas kokës së tyre është e nënvizuar me një pjesë...

Read more

Bed Bugs (bubat e krevatit)

Bed Bugs (bubat e krevatit)

Bed Bugs kanë trup të sheshtë, në formë ovale si dhe nuk kanë krahë. Të rriturat janë me ngjyrë të kaftë dhe trupi i tyre zgjerohet pas ngrënies së ushqimit. Pas arritjes së maturise ato bëhen më të ngadalashme si dhe marrin madhësi deri në 4-5...

Read more

Rriqrat

Rriqrat

Ngjyra e rriqnit varet nga lloji i tij, madhësia e një rriqni te rritur arrin madhësin e një fare mbi 1cm nëse është i ushqyer me gjak, ndërsa një lavër e leshuar ka madhësin deri 1mm. Rriqni ka 6 këmbë gjatë fazës së larvës ndërsa ajo arrin deri...

Read more

Gjarpërinjtë

Gjarpërinjtë

Gjarpërinjtë Relievi kodrinoro-malor i Kosovës është i përshtatshëm për rritjen e insekteve dhe zvarranikëve që bëhen shpesh të rrezikshme për jetën e njerëzve në zona të ndryshme të vendit. Në botë njihen rreth 400 lloje gjarpërinjish helmues të...

Read more

Mushkonjat

Mushkonjat

Mushkonjat Mushkonjat hyjnë në të njëjtin grup me flutureset e vërteta. Ato kanë një palë krahë si këmbë të gjata dhe të holla si dhe kokën karakteristike e cila shërben për thithjen e gjakut si ushqim. Trupi i mushkonjës si dhe krahët janë shumë...

Read more

Miza e shtëpise

Miza e shtëpise

Miza e shtëpise (Musca Domestica) Mizat e shtëpisë ndodhet në shtëpitë tona sidomos gjatë stinës së verës ku kushtet për tu shumuar dhe për të kryer ciklin e jetës janë më të favorshme. Miza e shtepisë arrin të prodhojë deri në 15 gjenerata për...

Read more